D A N T E   S.
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting] Onze Zwarte Parels
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 16/07/2017
Schouderhoogte
Middelmaatje: 43 cm hoog en 11,5 kg.
Uiterlijk
Zwart, kortharig.
Herkomst
Spanje, Mieres (Asturias)

S.O.S. Strays helpt al een aantal jaren het asiel van Mieres, toen beheerd door de vereniging El Trasgu. Deze heeft beslist om zich terug te trekken uit het asiel, dat nu sinds maart 2017 beheerd wordt door de Vereniging Alma Asturias Animals. Gelegen in een wat armer deel van Asturias, een streek waar nog weinig respect wordt getoond naar huisdieren, en waar veel honden achtergelaten worden in de natuur.
Een paar moedige meiden, met de hulp van enkele vrijwilligers, hebben een overvol koud en vochtig asiel ‘geërfd’, met meer dan 100 honden en dagelijks nog honden die aangeboden of gevonden worden. Veel van de aanwezige honden zijn groot, mastins, mixen ervan, grote jachthonden of pittbullmixen. Alhoewel Alma Asturias veel energie stopt in adoptieprogramma’s en zeer accurate informatie biedt over elke hond individueel, is het in Spanje niet makkelijk om een thuis te vinden voor al die honden.
Verblijfplaats
Ruurlo, in een opvanggezin met honden, katten, kippen, paarden en kleinvee.
Karakter
DANTE is een mooie, jonge hond met een wat puppyachtige uitstraling. Hij is speels en kan goed omgaan met de andere honden in het opvanggezin. Hij kan eindeloos ravotten maar weet daarbij wel zijn grenzen. Ondanks dat het er soms best wild aan toe gaat, wordt er nooit gegromd of geruzied.
DANTE is een slimme, zachtaardige hond die graag zijn best voor je doet en erg blij is met een beloning. Echter, hij is ook nog wat onzeker… vreemde mensen, vreemde kleding en vreemde honden vindt hij soms best wel eng. Met de juiste begeleiding (rust, een stukje worst, en een baas die zegt dat je een superhond bent) gaat hij enorm vooruit. Hij moet op dit gebied nog wat meer vertrouwen krijgen en daarmee wordt door het opvanggezin dan ook hard getraind.
Wandelen aan de lijn in een rustige omgeving gaat goed. Hij kan prima “naast" lopen en kan op verantwoorde plekken ook los te lopen. Hij reageert goed op zijn naam en komt dan hard aanrennen en zitten voor zijn beloning, is als een kind zo blij dat hij het goed doet. In een drukke omgeving heeft hij minder vertrouwen, maar met training en beloning, rust en ruimte traint het opvanggezin om wel zijn aandacht vast te houden. Hier moet echter wel consequent en overtuigend mee getraind worden.
DANTE kan makkelijk enkele uren alleen thuis zijn, dan slaapt hij in zijn bench. Meegaan in de auto vindt hij ook een feestje, en ook op bezoek bij vreemde mensen gaat prima wanneer je hem maar met rust laat. Door zijn puppyachtige uitstraling willen mensen hem vaak direct op zijn hoofd aaien, en juist dat vindt hij eng. Wanneer je hem echter een brokje geeft, is het ijs gebroken en wil hij maar wat graag geknuffeld worden.
DANTE houdt van lekker eten, maar is geen schrokkerd, schooit niet, pakt beloningen zachtjes aan en heeft geen voernijd t.o.v. de andere honden.
Het is een lieve, energieke en blije hond, die echter wel nog wat aan zelfvertrouwen moet winnen.

Klik hier om een filmpje te bekijken van DANTE in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
DANTE is het beste op zijn plaats in een niet te hectische omgeving, samen met een andere stabiele hond zodat hij zijn energie kwijt kan met spelen en zich aan een andere hond op kan trekken. En natuurlijk een lieve, ervaren en geduldige baas die op een positieve manier met hem aan het werk gaat en begrijpt dat opgroeien niet altijd makkelijk is.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden DANTE is één van de honden van de grote reddingsactie van La Luz. Hoe lang hij daar heeft gezeten en wat zijn voorgeschiedenis is, is onbekend. Het is mogelijk dat hij daar geboren is.
De honden van “la Luz” zijn veelal niets gewend, hebben geen sociaal leven gehad, en zullen met geduld, liefde en goede zorgen verder moeten worden begeleid door hun opvanggezin en nieuwe baasjes.
Wegens omstandigheden bij de adoptant, is DANTE terug ter herplaatsing.
Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


Het adoptiegeld stelt ons in staat de buitenlandse
honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


Ontwormd en geënt volgens ouderdom.
Gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG