C O N C H A
contactpersoon
voor meer info:
ineke@sos-strays.nl
+31(0)6-82075056
  Tussen 14.00 - 22.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mastin Espagnol
Klik hier om meer te lezen over het karakter van deze honden.
Leeftijd
± 20/09/2010
Schouderhoogte
Grote hond: 78 cm hoog en 60 kg
Uiterlijk
Zwart/wit, dikke kortharige vacht.
Herkomst
Spanje, Avilés

Fundacion Protectora de Animales del Principado de Asturias - afgekort: LA PROTECTORA - is een jonge vereniging, gesticht door enkele zeer ervaren dierenvrienden om het tekort aan oplossingen voor ongewenste honden in de streek van Avilés te helpen. Op dit moment hebben ze nog geen asiel maar de plannen zijn bij de gemeente ingediend en nu is het wachten op de vergunning om een asiel te mogen bouwen . Ze werken momenteel alléén nog maar met opvanggezinnen. La Protectora heeft wel al een Low Cost dierenkliniek geopend in Gijon waar ze tegen zeer gunstige tarieven de dieren verzorgen. Naast de algemene medische zorg, is het vooral de bedoeling om de honden- en katteneigenaars aan te moedigen om elk huisdier te laten castreren/steriliseren ! La Protectora voert hiervoor ook veel campagnes. La Protectora krijgt nagenoeg geen subsidies van de Steden en Gemeenten en bekostigen hun werk door private sponsoring, donaties en de verkoop van artikels op markten en evenementen.
Verblijfplaats
Culemborg, in een opvanggezin met andere honden en katten.
Karakter
CONCHA is een hele lieve hond met een zacht karakter. Het heeft een tijd geduurd voordat CONCHA zich op haar gemak voelde in het opvanggezin. Na jaren leven in een overvol Spaans asiel was de verandering naar een leven in huis groot voor haar. Maar inmiddels geniet ze volop van haar comfortabele leven als huishond.
Naar mensen die ze niet kent is CONCHA onzeker en verlegen. Ze laat zich niet zomaar aanraken door iedereen. Voor vreemden deinst ze achteruit. Pas als ze je kent en vertrouwt komt ze naar je toe en geniet ze van aaien en knuffelen.
CONCHA is rustig in huis, ze kan intens tevreden en ontspannen liggen slapen op een kussen.
CONCHA sloopt niet, blaft zelden en ze kan makkelijk een paar uurtjes alleen blijven. CONCHA is wel erg gek op eten, en het is bij haar geen goed idee om eten op tafel of de aanrecht te laten liggen want in een onbewaakt ogenblik zal dit verdwenen zijn.
CONCHA leeft in het opvanggezin samen met 5 andere honden. Ze kan het met allen goed vinden.
CONCHA komt steeds meer los en zo nu en dan heeft ze “de gekke 5 minuten”, ze daagt dan een andere hond uit om te spelen of pakt een knuffel of balletje om gek mee te doen.
CONCHA heeft geen voernijd tijdens het eten. Haar kluif zal ze wel bewaken naar andere honden. Met een diepe grom laat ze weten dat het geen goed plan is om dichter in de buurt te komen.
CONCHA gaat graag wandelen. Ze loopt heel rustig aan de riem, ze trekt eigenlijk nooit. Eerder sjokt ze achter je aan. CONCHA kan op veilig terrein zonder problemen loslopen. Ze blijft goed bij je in de buurt. CONCHA heeft buiten een beetje jachtinstinct maar is hier niet fanatiek in. Wordt er een haas gespot dan zal ze er wel achteraan gaan maar heel snel geeft ze de sprint alweer op en komt weer naar je terug. Kippen en schapen vindt ze ook wel interessant, maar ze gaat niet over hekken of sloten heen om ze op te jagen. Autorijden is geen enkel probleem voor CONCHA.
CONCHA is een echte mastin dame. Ze is lief en zacht van karakter maar laat zich niet graag dwingen. Als ze iets niet wil dan gaan er vier poten op slot en zet ze geen stap meer.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
CONCHA past bij mensen die haar de tijd geven om het vertrouwen te winnen. Ze zal niet gelijk de beste vrienden zijn maar met enig geduld komt dat vanzelf. CONCHA is een grote hond die voldoende ruimte nodig heeft. Toch is zij geen hond die alleen maar buiten wil zijn. Ze vindt een tuin heerlijk maar zodra het baasje naar binnen gaat, gaat CONCHA ook mee naar binnen. Ze wil het liefst bij je zijn. Ze kan ook enorm genieten van een warme zachte mand om heerlijk in te slapen. CONCHA is zeer sociaal en draait goed mee in de roedel. Een andere hond zou dan ook geen enkel probleem zijn. CONCHA kan goed een aantal uur alleen blijven maar ze is geen hond om lange dagen alleen te zitten. Daarvoor is ze te graag in de buurt van haar baasje(s).

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal met alle honden, groot en klein, reu en teef. CONCHA is wel nieuwsgierig en gaat graag even kennismaken met de honden die ze tegen komt op een wandeling maar dit alles op een vriendelijke en rustige manier.
De katten in huis laat CONCHA volledig met rust. Katten die ze op straat ziet reageert ze wel op en zou ze graag achterna jagen.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden Zie ook: "Geef een gouden hond een gouden mand".

CONCHA verbleef jarenlang in het asiel Bolgachina te Oviedo, maar krijgt nu via onze vrienden van La Protectora eindelijk haar kans op een goed leven in Nederland als huishond.

CONCHA heeft veel los vel en huidplooien rond haar kop en nek, zoals dat past bij dit type mastin. Ten gevolge daarvan heeft ze hangende onderste oogleden waardoor je de conjunctiva kunt zien (ectropion). Het is dus geen cherry-eye. Omdat er makkelijk vuil in kan komen is het wel oppassen dat ze geen ontstoken ogen krijgt.
Kosten: € 140,-- gift + € 110,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG